’t Zwin in Retranchement en de stranden

De camping ligt dichtbij het unieke natuurreservaat ’t Zwin. De brede zandstranden in Cadzand-Bad grenzen aan natuurgebied ’t Zwin en liggen langs de kust tot aan Breskens. Wist je dat de stranden van Zeeuws Vlaanderen behoren tot de schoonste van Nederland? Op het strand kun je je de hele dag vermaken. Lekker languit in het zand of op zoek naar haaientanden. Heb je al eens een haaientand gezien? Bij de Zwingeul en in de verdronken zwarte polder zijn ze voor de goede speurders gewoon te vinden in het zand. Of maak een lange wandeling langs de vloedlijn, onderweg passeert je veel mooie strandpaviljoens waar je heerlijk kunt genieten.

Fietsen en wandelen vanaf de camping

Wij zijn een fiets en wandel gebied bij uitstek. De vele wandel- en fietspaden in West-Zeeuws-Vlaanderen geven je de gelegenheid de prachtige combinatie van zee-, natuur- en polderlandschap te ontdekken. Op 800 meter vanaf de camping vind je fietsroute knooppunt 29 en wandelroute knooppunt 12 en deze knooppunten sluiten aan in België. Oneindig veel mogelijkheden dus om te fietsen en wandelen door Zeeuws-Vlaanderen en België.

Erop uit in Zeeuws-Vlaanderen

Het laatste stukje Nederland met de meeste zonuren. Zeeuws-Vlaanderen is met zijn stranden, duinen en uitgestrekte polders een heerlijke bestemming voor iedereen. Het ligt naast België en heeft een bourgondische en relaxte sfeer. Mensen maken zich hier niet zo snel druk. En dat zul je zeker merken als je erop uittrekt. Ontdek bijzondere dorpjes, kronkelende dijkjes en het groene achterland waar het zelfs midden in het hoogseizoen nog zalig rustig is.

De grens over naar België

Onze camping ligt tegen de Belgische grens aan. Je kunt dus zo op bezoek bij onze Belgische buren. Om het bourgondische gevoel te ervaren dompel je je onder in de historische Belgische steden. Een bezoek aan de prachtige plaatsen Brugge, Damme, Gent of Antwerpen is dan ook een hele ervaring. Brugge en Damme liggen op ongeveer een half uurtje met de auto en Gent en Antwerpen een uur met de auto vanaf de camping. Je kunt ook met de fiets via het nieuwe fietspad langs het Zwin naar de boulevard van het mondaine Knokke fietsen.

Met kinderen op stap

In de omgeving valt er voor de kinderen genoeg te beleven! Naast het strandplezier kunnen verschillende uitstapjes worden gemaakt. In de vakanties worden er veel activiteiten voor kinderen georganiseerd.

Een kleine greep:
• Groede Podium; een interactief speelpark
• Meevaren met De Festijn en zeehondjes zien
• Paardenmelkerij in Oostburg
• Fuchsiatuin in Cadzand
• Restaurant De Vijf Weeghen; restaurant en speeltuin in Nieuwvliet
• Speelboerderij Pierewiet ook in Nieuwvliet
• De Struisvogelboererij in Aardenburg
• Zwembad Duinenwater in Knokke met grote glijbanen
• Buitenzwembad in Aardenburg